Uld undertøj til kvinder

Synes du, at du fortjener undertøj med maksimal komfort, så har du fuldstændig ret. Behageligt undertøj i stof med fordele så som temperaturregulering, et let materiale, åndbarhed, svedtransporterende og super blødt – Det lyder næsten som noget high-tech træningstøj, men det er faktisk bare … uld.

Hej kvinde. Kender du det? Det skal være behageligt, det skal være praktisk, det skal kunne vaskes i maskinen, det skal være lækkert … og så må der måske gerne være en lille blondekant på. Ja, det er undertøj der menes, og det er absolut ikke urimelige krav at sætte til sit undertøj.

Vil du kunne gå en hel dag uden at blive irriteret på et par trusser der kradser, en undertrøje der enten er for varm eller kold eller en t-shirt der er klam og fugtig efter cykelturen på arbejde, så skal du vælge undertøj i uld.

Fordele ved undertøj i uld

Der er mange myter tilkoblet uld undertøj til kvinder, og de fleste er der ingen hold i. Heldigvis får flere og flere øjnene op for de mange naturlige egenskaber ulden har, og de fordele, der følger med.

Vælger du undertøj i uld har du taget et stort skridt på vejen til personligt velvære og større komfort. Og bare rolig, uldundertøj er langt fra lige så usexet, som det lyder. Der findes f.eks. lækre, tyndt strikkede undertrøjer med smalle stropper og en lille, fin blondekant ved halsen. Der findes lyse, lækre og tynde stoffer og tætsiddende bluser. Og det hele kan vaskes i maskinen.

En åbenlys fordel ved uld undertøj er, at det er dejlig lunt at have på om vinteren og i overgangsmånederne.  Det fylder ikke meget under dit normale tøj, og kan både bruges under en kjole, skjorte eller en fin trøje. Det findes i flere farver, så du let kan matche din garderobe.

Et andet plus er, at ulden er åndbar og svedtransporterende. Cykler du på arbejde, har du sikkert prøvet at ankomme og bryde ud i et spontant svedanfald samme øjeblik du træder indenfor på kontoret. Ulden lader din hud ånde under og efter cykelturen, og får du det varmt undervejs transporterer ulden fugten fra din hud væk – uden at stoffet kommer til at føles klamt og fugtigt at have på.

Uld er også temperaturregulerende, og er derfor praktisk, hvis du flytter meget rundt og skifter miljøer i løbet af en arbejdsdag. Måske er du ude lidt, så på et lidt for afkølet kontor, derefter i et varmt mødelokale, en hurtig løbetur ned gennem lageret og til slut retur ind på kontoret, hvor nogen stadig er gået amok med airconditioningen. Ulden kan regulere din kropstemperatur i nogle grader i begge retninger, så både hvis du har det varm eller koldt, kan du have uldundertøjet på.

Uld der ikke kradser

Og nej. Du risikerer ikke at klø og kradse dagen lang, blot fordi du har et par strømpebukser på med uld i. Det er de færreste produkter af uld i dag, der kradser. Uld brugt til tøj, der skal helt tæt på kroppen, er oftest blød og behagelig. Selvfølgelig hænger pris og kvalitet sammen, og du skal være opmærksom på, at nogle uldgarntyper med vilje er lavet af uldtyper, der kan kradse lidt. Men det er absolut ikke de typer, der bliver brugt, når det gælder kvalitetsundertøj.

Det er også lidt en smagssag og det kommer an på, hvor sart ens hud er. Er man særligt følsom, er man allergiker, har sensitiv hud eller andet. Det er helt naturligt, at der er forskel på, om den enkelte person mener, om en uldkvalitet kradser eller ikke.

Uld undertøj til kvinder er strikket tyndt, så det er dejligt let at have på, og overfladen kan laves glat, så undertrøjen ikke arbejder imod, nærmere med, blusen du har over.

Det er ikke et svært valg, hvis du vil gøre noget godt for dig selv. Du fortjener undertøj med maksimal komfort og lige så mange – nærmest magiske – fordele, som et stykke topmoderne beklædning for sportsudøvere.