Kvinde, kend dine medarbejdere

En virksomhed er aldrig bedre end sine medarbejdere, og netop derfor er det så vigtigt at passe på og pleje sine medarbejdere – hver dag. Der findes rigtig mange forskellige måder, hvorpå man kan gøre det. Nogle er hurtige, nemme og gratis, mens andre kræver lidt mere.

Læs med her, og få en række gode idéer til, hvordan du kan gøre dine medarbejdere lidt ekstra glade – og oplev, hvordan glade medarbejdere gør hele hverdagen på arbejdspladsen meget sjovere.

Ris og ros på en god måde

Der er mange måder at være en god leder på, og har du flere medarbejdere under dig, er du garanteret interesseret i at kende til nogle af dem. En af de allervigtigste ting – synes vi – er at kunne give ris og ros på en konstruktiv og personlig måde. Har du ris til en medarbejder, skal du sørge for at have tid til at overlevere det. Gør det på en måde, så du slet ikke er i tvivl om, at din medarbejder forstår risen – og husk endelig at give medarbejderen gode råd til at forbedre sig, så I ikke ender i samme situation igen.

Ros er naturligvis mindst lige så vigtigt at være opmærksom på som leder. Der skal være nok af det, og det skal ligeledes leveres på en personlig måde. Hvis muligt – ros dine medarbejdere ansigt til ansigt i stedet for over mail. Og igen – giv dig tid til at uddybe rosen, så den fæstner sig mest muligt.

Mulighed for aktivitet

En anden vigtig ting er uden tvivl at give sine medarbejdere mulighed for at være aktive i løbet af arbejdsdagen. Invester i hæve-sænke-borde, køb en simpel skridttæller til alle, og lav en konkurrence ud af, hvem der bevæger sig mest i løbet af dagen – eller læg en håndfuld pilatesbolde på kontoret, så medarbejderne kan skifte kontorstolen ud med sådan én i løbet af arbejdsdagen.

Frugtordning

En frugtkasse er også en meget nem måde at få lidt ekstra glade medarbejdere på. Det fungerer på den måde, at du vælger en frugtkasse i en passende størrelse – efter antal medarbejdere – og på den måde er der altid frisk frugt tilgængeligt på kontoret. Det koster dig lidt, men det er garanteret en god vej til dine medarbejderes hjerter.

Vær opmærksom på arbejdsmiljøet

Vi har været omkring det fysiske arbejdsmiljø, og du er nu opmærksom på, at der skal være plads til aktivitet i løbet af arbejdsdagen. En anden ting er det psykiske arbejdsmiljø, og det må du bestemt heller ikke glemme. Det kan være rigtig svært at holde øje med folks psykiske trivsel, fordi en eventuel mistrivsel kan skjules virkelig godt. Prøv dog alligevel at have antennerne ude, og læg mærke til sprogbrug og fællesskaber.

Husk det sociale

I forlængelse heraf skal det sociale på en arbejdsplads nævnes. Det er nemlig så vigtigt at have noget socialt med sine kolleger – om det er i form af fester, efter-arbejde-hygge, sportsaktiviteter, filmaften eller noget helt femte, er i bund og grund lige meget. Bare der er et eller andet andet at være fælles med sine kolleger om andet end selve arbejdet.