Følg disse tips og få lyst til at invitere middagsgæster på besøg igen

Dette indhold er sponsoreret

 

Selvom dine evner som hjemmekok og middagsvært er uovertrufne, eller blot tilpas gode, så kan det være at du tøver med at invitere gæster på middag i dit hjem. Måske du har for meget på kalenderen og mangler tiden til det. Eller så er det fordi, at du har en skriveblokade som enhver forfatter oplever, men at det blot drejer sig om, at du som hjemmekok ikke kan finde på noget spændende at lave i køkkenet. Men din tøven kan også skyldes, at du ikke synes at de fysiske rammer omkring middagen er, som de skal være. Hvis du læser videre i denne artikel, vil du få råd til at lave om på dette og få lyst til at invitere på middag igen. 

 

Plads til gæster og fester 

Mennesker bor og indretter sig på mange forskellige måder. Hvis du blot har et køkken og din spiseplads i samme rum, kan du stadig invitere på hyggelig middag, hvor man bare i højere grad samtaler over madlavningen. Hvis du er så heldig at have en spisestue, bør du uden tvivl benytte den så ofte som muligt, så rummet ikke bliver helt fremmed for dig. Så udover at have pladsen til at invitere på middag bør du også sørge for, at hver gæst har service og nok af det. Dette gør at middagen virker mere sammensat, og som yderligere fordel skal du ikke som vært bekymre dig for meget om opvask under middagen. 

 

Det personlige præg

For at du synes bedre om det sted, hvor middag skal indtages, kan det være en god ide at indrette med et personligt præg. Derfor lyder vores råd: design dit eget bord. På denne måde kan du få spisebordet tilpasset både i størrelse og stil. Hvis middagsbordet føles mere som dig, er der i hvert fald stor sandsynlighed for at du tilpas ved det. Derudover kan du udsmykke rummet med kunst og anden indretning som for eksempel et smukt vitrineskab, hvori al din service kan være i. 

 

Stemning og hygge 

Det er et klassik trick, men stearinlys er altid en anbefaling værd. Det er en relativt billig og enkel måde at sikre en hyggelig stemning på. Dog bør du ikke læne dig op ad belysningen fra levende for meget, for det giver meget til en middagsoplevelse at kunne se sine middagsgæster i øjnene og ydermere se, hvad man spiser. Desuden kan du også sætte noget stemningsfyldt og muligvis instrumental musik på anlægget, som ikke overdøver samtalen, men bidrager yderligere til hyggen i middagsselskabet.