HVAD ER LØNSIKRING

loensikring-akasse-koebstaederne-forsikring

En lønsikring er en forsikring, der dækker din løn, hvis du bliver syg, kommer ud for en ulykke eller hvis du bliver fyret. Lønsikringen kan dermed dække dine faste udgifter, hvis du skulle være uheldig at blive opsagt på dit arbejde. Du kan vælge at tegne en lønsikring, der dækker op til 90% af din løn. Undersøg hvor meget du kan blive dækket via de forskellige forsikringsselskaber, da det ikke er alle der dækker lige meget af din tidligere løn. Lønsikringen giver dig og din familie økonomisk tryghed, hvis uheldet er ude.

Hvorfor skal du tegne en lønsikring?:

Der er mange grunde til at tegne en lønsikring. Her er fem af dem:

  1. Lønsikring giver økonomisk tryghed
  2. Lønsikring dækker tabt løn, hvis man bliver syg eller kommer ud for en ulykke
  3. Lønsikring kan tegnes af alle, der har et arbejde
  4. Lønsikring er fradragsberettiget
  5. Lønsikring er en god idé

Lønsikring er en rar ting at have, men det er ikke afgørende. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal have en lønsikring eller ej, kan en ekspertudtalelse være på sin plads!

Hvis du beder om hjælp fra en person, der ved, hvad de laver, kan du sikre, at din lønpakke opfylder alle de nødvendige krav og også passer til individuelle præferencer

Dækker lønsikring også ved frivillig opsigelse?

Hvis du har brug for en lønforsikring til at dække omkostningerne ved din egen afskedigelse, anbefaler vi, at du spørger specifikt ind til dette, inden du køber den. De fleste forsikringsselskaber dækker normalt ikke frivillige opsigelser og vil dermed kun yde dækning, hvis en medarbejder bliver afskediget. Så tag en snak med nogle forskellige forsikringsselskaber for at finde ud af hvilke der vil kunne dække ved frivillig opsigelse. Ved mange forsikringsselskaber dækker lønsikringen også hvis man grundet sygdomg eller anden ulykke skulle blive opsagt. Der er yderligere også selskaber som dækker dig, hvis du skulle komme ud for en ullykke meds du er arbejdsløs, og ikke kan søge arbejde. Igen skal du sørge for atr sætte dig godt ind i de forskellige forsikringsselskabers vilkår og betingelser inden du vælger den helt rigtige lønsikring for dig.

Er der en karensperiode for lønsikring?

Der er typisk 30 karantænedage, også kendt som “vente-” eller “karensperiode”, hvor udbetalingerne først kan begynde, når medarbejderen har været uden beskæftigelse i tredive dage

Den konkrete udbetaling er som man kender det fra  dagpenge. Det betyder, at din første udbetaling fra lønsikringen kommer ca. 60 dage efter du er blevet ledig.