Tequila Sunrise opskrift

Tequila Sunrise er en simpel drink med tequila. Drinken har dog en meget spændende og lang historie, der ikke er i nærheden af at være så simpel som drinken. Tequila Sunrise kan laves på mange forskellige måder. Den originale opskrift minder ikke meget om den opskrift, de fleste kender i dag. Herunder får du opskriften på den Tequila Sunrise, som du sikkert kender. Hvis du vil kende opskriften på den originale Tequila Sunrise, skal du kigge længere nede på siden. Opskriften her giver 1 Tequila Sunrise drink.

Ingredienser:

 • 4 cl tequila
 • 1 cl grenadine
 • 10 cl friskpresset appelsinjuice
 • Isterninger

Fremgangsmåde:

 1. Hæld tequilaen og den friske appelsinjuice i et glas med isterninger.
 2. Rør rundt.
 3. Hæld grenadinen langs kanten af din drink og server.

Du kan med fordel skære en skive appelsin, som kan pynte på toppen af din Tequila Sunrise.

Tequila Sunrise og den spændende historie

For at kunne forstå historien om den oprindelige Tequila Sunrise, skal du kende til området, drinken opstod i. Agua Caliente var for mange år siden et område, der ansås som et helligt sted, der havde fået gudernes velsignelse. Det var et område, der øjensynligt havde ubegrænsede mængder af dampende varmt og boblende mineralvand og noget meget mineralrigt mudder. Derfor blev området også kendt som hjemstedet for Ungdommens Kilde. Stedet var roligt og helligt og beboet af en befolkning, der netop havde denne overbevisning.

Da naboerne flyttede ind

Flere hundrede år senere fik området omkring Agua Caliente nye naboer. Området blev nemlig nabo til den sjofle og støjende – såkaldte 2. klasses by – Tia Juana. Tia Juana blev kendt som stedet, hvor der blev drukket tequila med lime og salt i rigelige mængder. Mændene i byen var desuden omringet af kvinder, der i den tid havde en meget tvivlsom moral. Tia Juana var altså nærmere berygtet end kendt, og det hellige område brød sig bestemt ikke om den nye naboby.

På trods af den nye naboby kunne beboerne i Agua Caliente fortsat leve et forholdsvist fredeligt og helligt liv. Nabobyen med den løsslupne atmosfære lå nemlig omkring syv kilometer væk fra Agua Caliente. Freden varede var dog kun begrænset.

I 1927 kom forretningsmanden, Baron Long til Agua Caliente-området. Med hans ankomst stoppede det fredelige liv i området brat. Han startede et resort med hotel, bungalows, restauranter, poolområde, væddeløbsbane, natklub og barer i massevis. Resortet blev utrolig velbesøgt af rige og tørstige amerikanere, der levede en meget fri og hæmningsløs livsstil. Det hellige område ændrede sig altså til at blive et festmekka.

Opfindelsen af den oprindelige Tequila Sunrise

Agua Caliente blev et sted, hvor alkoholen flød, og hvor der sjældent blev holdt pause i drikkeriet. Ind på scenen – eller barerne i Agua Caliente – kom Tequila Sunrisen. Tequila Sunrise blev en drink, der blev brugt som et middel mod de slemme tømmermænd, de mange rige amerikanere unægtelig må have lidt af. Den oprindelige Tequila Sunrise bestod af mange forskellige ting, der skulle bekæmpe tømmermændslidelserne – men appelsinjuice var ikke en af dem. Faktisk er den oprindelige opskrift på Tequila Sunrise meget forskellig fra den opskrift, de fleste kender i dag.

Den oprindelige Tequila Sunrise opskrift

Den originale opskrift på Tequila Sunrise kommer fra Agua Calientes guidebog. Her kommer opskriften med en påmindelse, der skal tages seriøst; ingredienserne skal tilføjes i den rækkefølge, de står skrevet.

Den originale Tequila Sunrise indeholder:

 • 1 mål tequila
 • Saften fra en halv limefrugt
 • Skallen fra en halv lime (skallen skal være skåret i ét langt, tyndt stykke)
 • 6 stænk grenadine
 • 2 stænk Créme de Cassis
 • 2 isterninger

Server din Tequila Sunrise i et highball glas og top drinken af med et skænk Agua Caliente ’Roca Blanca’-vand. Sidstnævnte kan skiftes ud med almindeligt danskvand.

Den Tequila Sunrise, som de fleste kender i dag, smager ikke meget som den oprindelige, selvom de begge leder tankerne hen på en flot, rød solopgang. Den version af drinken, som de fleste kender i dag, opstod først i 1970’erne. Den blev opfundet af Bobby Lozoff og Billy Rice, der var bartendere på en bar i det nordlige Californien. Det siges, at appelsinjuicen blev tilføjet til drinken, fordi mange amerikanere kunne lide at skylle deres morgenlige tequila ned med appelsinjuice. Selvom drinken ikke længere opfattes som et middel mod tømmermænd, har tilføjelsen af appelsinjuice holdt ved.

Andre gode drinks med tequila

Der findes rigtig mange gode drinks med tequila. Tequila Sunrise er blot et eksempel på, at drinks med tequila kan være rigtig gode. Dette gælder, selvom det er de færreste danskere, der rent faktisk nyder at drikke tequila. Tequila Sunrise må siges at være en drink med tequila, der er let at lave – måske faktisk den letteste. Den kræver ikke mange ingredienser, og den kræver heller ikke særlige bartenderkundskaber. Derudover er den tilpasset til de moderne smagsløg; den er forfriskende og lækker. Hvis du gerne vil prøve kræfter med andre gode drinks med tequila, kan du forsøge at lave en Margarita eller en Tequila Slammer. Disse drinks trækker også tankerne hen til det mexicanske.

En Tequila Sunrise gør det rigtig godt til mexicansk mad eller til en mexicansk fest eller -temaaften. Der er mange gode anledninger til at servere en god Tequila Sunrise. Du skal bare finde på den rette. Du kan forsøge at lave den moderne version og sammenligne den med den oprindelige. På den måde kan du også få en ide om, hvad fortidens løsslupne amerikanere så i den farverige drink, der ikke har fået sit navn for sjov. Både den oprindelige Tequila Sunrise og den moderne Tequila Sunrise leder nemlig tankerne over på en smuk solopgang.

Denne opskrift er lånt fra Shake-it.dk.