Køb en god gin til dine drinks og cocktails

Er du på udkig efter den helt perfekte gin? Måske du ønsker at bruge den i aperitif drinks som Gin & Tonic, Dry Martini eller Gin Hass? Måske du hælder mere til at lave cocktails som fx Long Island Iced Tea? Ligegyldigt, hvilke drinks du ønsker at lave, så er du altså kommet til det helt rette sted. Lige her kan du nemlig læse meget mere om gin, hvorfor du altså har mulighed for at tage et velinformeret valg, når du skal ud og finde den helt perfekte gin. Lyder det således som noget, du kunne være interesseret i? Så kan du læse med lige her, men du kan også vælge at gå på opdagelse i et stort udvalg af gin.

Gin og de mange botanicals

I forbindelse med gin, taler man om nogle forskellige smagsgivere, hvilke man kalder botanicals. De helt klassiske smagsgivere, altså botanicals, er altså dem, som man finder helt tilbage i de gamle opskrifter, hvilke har rødder helt tilbage fra midten af 1800-tallet. Nogle af de klassiske botanicals er således enebær, citrusfrugt, kanel, lakridsrod, korianderfrø og peer. I takt med, at gin har udviklet sig gennem årene, er der dog kommet nogle nye botanicals til – disse kaldes derfor også de moderne botanicals. Her er der blandt andet tale om vanilje, hyben, rosmarin, æble med flere. Af netop den grund kan gin altså også være en bred betegnelse. Dog er der én ting, der skal være gældende, før man kan kalde en gin for en gin – den skal indeholde minimum 37,5% alkohol.

Hvordan fremstiller man gin?

Når gin fremstilles, kan det faktisk godt minde lidt om måden, hvorpå te fremstilles. Ja, det lyder underligt – men den er altså god nok. Det betyder dog blot, at gin, ligesom te, er en smagsneutral væske, som altså får tilføjet sin smag fra botanicals. Det er desuden på samme måde, at destilleringen af gin foregår på. Den måde, som er mest almindeligt at destillere gin på, er altså pot still destillering. Ved denne form for destillering lægger man altså forskellige blomster sammen med vand. Blandingen koges op til 78,3 grader, så dampen ledes videre og herefter afkølet. Den flydende del bliver filtreret, og til sidst står man altså tilbage med en ginessens. Denne metode er, som sagt, den mest udbredte, men der findes altså også mange andre metoder.