Tips til at spare på kaffen – uden at gå på kompromis med smagen

Kaffepriserne stiger, og det bliver sværere og sværere at spare penge på kaffen. Når kaffen koster mere og mere, er det vigtigere end nogensinde at finde de bedste kaffetilbud. Heldigvis er der mange tips og tricks, som kan hjælpe dig med at komme billigere fra start. I denne artikel giver vi to nemme tips til, hvordan du kan spare lidt ekstra på kaffen – uden at gå på kompromis med smagen!

Kaffebønner stiger i pris: Hvorfor og hvad kan du gøre?

Kaffebønnerne er en af de vigtigste ingredienser i kaffen, og derfor stiger prisen på kaffen, når kaffebønnerne bliver dyrere. Det skyldes blandt andet de stigende priser på råolie (og dermed både emballage og transport) i kombination med uroligheder og protester, der besværliggør eksport fra Colombia (som normalt er verdens 3.-største producent), den globale pandemi, og en ødelagt kaffehøst i Brasilien (der normalt er verdens største producent og plejer at stå for 35% af verdens samlede produktion). Disse faktorer er der desværre ikke noget, du kan gøre ved, men der er heldigvis nogle andre ting, du kan gøre for at komme lidt billigere fra start.

Sådan kommer du billigere fra start: Tips og tricks

Køb kun det, du har brug for: Det er let at købe for mange kaffebønner, når de er på tilbud – men det er ikke altid den bedste idé. Kaffe kan blive dårligere efter nogle uger (eller endda få dage), hvis den ikke er opbevaret korrekt, og det er derfor en dårlig idé at købe for mange kaffebønner på én gang. Køb i stedet kun det, du har brug for til den næste måneds tid, så du er sikker på at få dem brugt, mens de er bedst.

Find gode tilbud på kvalitetskaffe: Det kan være fristende bare at købe de billigste kaffebønner, men det er nogle gange som at smide penge ud af vinduet. Køb i stedet kvalitetsbønner, og mal kun de kaffebønner, du skal bruge til én brygning, så du er sikret maksimal smag i din kaffe.