Guide: Sådan shopper du mere bæredygtigt

Mockup with organic cotton tote bag and jeans. Sustainable ethical consumption, zero waste, circular fashion concept

Det kan være svært at finde ud af, hvordan man shopper mere bæredygtigt. Egentligt ville det mest bæredygtige jo være slet ikke at shoppe – men hvis du ikke kan undvære noget nyt og lækkert tøj, er der forskellige ting du kan gøre, for at gøre shoppingen mere bæredygtig.

Shop fra bæredygtige mærker

Når du skal finde ud af, hvordan du shopper mere bæredygtigt, er det lidt svært. Det kan være en god ide at finde mærker, som sælger bæredygtige varer – på den måde ved du nemlig, at det du køber, er lavet bæredygtigt. Det er dog ikke altid helt nemt at finde disse mærker – find Tidsløst design fra Gorridsen Design her, som er et bæredygtigt strikkoncept.

Brug gerne lidt tid på at undersøge forskellige bæredygtige mærker, når de skal shoppe dit nye tøj. På den måde kan du nemlig være med til at shoppe mere bæredygtigt end de fleste, og gøre en forskel for klimaet.

Shop gerne genbrugt

Selvom det kan være fristende at købe en masse nyt tøj hos fast fashion brands, som samtidig også tilbyder billige priser, er det altså langt mere bæredygtigt at købe dit tøj genbrugt. Det er derfor noget du skal overveje at gøre, hvis du gerne vil gøre din shopping mere bæredygtigt.

Undersøg hvilke genbrugsbutikker der er i nærheden af dig, og tag ud og besøg disse. Selvom det måske kræver lidt tålmodighed at kigge gennem tøjet i genbrugsbutikken, kan du ofte finde nogle flotte ting til billige priser. Det kan være en god ide før du tager afsted at beslutte dig for, hvad du vil kigge efter i genbrugen – det vil gøre din shopping tur langt mere effektiv, da du ikke skal kigge igennem alt tøjet, men blot det, som du har bestemt dig for, at du mangler.