Miljøbevidst mens du shopper

Dette indhold er sponseret 

Miljøet er en vigtig ting at passe på. Kloden har passet på os i rigtig, rigtig mange år nu, og det er på tide, at vi begynder at passe lidt på den. Det kan dog være svært, at blive ved med at købe nyt tøj og nye sko, og samtidig være miljøbevidst – for mange har ikke lyst til at blive ved med at gå i det samme tøj hele tiden. Derfor kan du nedenfor læse om hvordan du kan blive ved med at tænke planeten en lille tanke, men samtidig få opgraderet din garderobe. 

Genbrugsfund er guld værd 

Genbrugsbutikker i Danmark bliver ikke brugt nær så meget som de burde – både for købende og for sælgere. Der er virkelig mange gode tilbud at finde i en genbrugsbutik, og tøjet fejler sjældent noget. 

 

Genbrug er en god måde, at passe på miljøet på. Modeindustrien producerer alt for meget tøj og smider overskydende tøj ud hele tiden, hvilket er meget skadeligt for vores klode. H&M har været meget i søgelyset de sidste mange år, fordi de producerer flere 100 kollektioner hvert år og får ikke solgt det meste af det. Store kæder har sådan et problem, men det har en virksomhed som 2biz ikke. Besøg 2 biz tøj hos Aaskov og få en god handel, hvis du endelig skal købe tøj fra nyt.

Brug de sociale medier 

De sociale medier er til andet end kattebilleder og nyheder. De sociale medier er en guldgrube for gode handler, og kan være en online genbrugsbutik, hvis man bare gider kigge ordentligt efter. 

 

Der er mange gode produkter som venter på at blive solgt og taget i brug. Det gælder ikke kun tøj, men også sko, mobiltelefoner, udstyr, værktøj, borde og så meget mere. For mange er det bare nemmere at handle i en butik eller fra en shop, da det mindsker interaktion med andre mennesker. Det behøver ikke være besværligt at handle over de sociale medier. Facebook Marketplace er en god platform for handel. 

 

Derudover er der platforme som Tradono, der tilbyder sikker handel, så du slipper for frygten for at blive snydt. 

Hold øje med disse ting i år

Hvis du alligevel vil med være med på moden, så er genbrugstøj også en fin investering. Det gamle kommer altid på mode på et eller andet tidspunkt. Og vil du ikke vise din egen stil fremfor at kigge på hvad alle de andre har på? 

 

Men hvis du vil vide, hvad der er på mode i øjeblikket, skal du bare kigge tilbage til 80’erne. I år er de store disko-kraver, som John Travolta havde på sine mange diskofilm fra 80’erne det helt nye. Samtidig fortsætter oversize med at være en stor trend i 2020. Det giver dig en fordel som forbruger, da du ikke på samme måde behøver, at købe samme størrelse tøj hver gang. Du kan derfor godt handle den fede t-shirt, som er en størrelse for stor, du fandt på Facebook Marketplace.