Pina Colada drink opskrift

Pina Colada er en sød og frisk longdrink, der er utrolig populær. Den kan laves på rigtig mange forskellige måder, og der er mange forskellige ideer om, hvordan den perfekte Pina Colada laves. Herunder får du en rigtig god opskrift på en klassisk Pina Colada – måske er den endda den bedste. Det må være op til dig selv at vurdere. Opskriften er til 1 Pina Colada.

Ingredienser:

  • 4 cl lys rom
  • 10 cl ananasjuice
  • 3 cl kokossirup eller kokoscreme
  • 1 1/2 cl friskpresset limesaft
  • isterninger

Fremgangsmåde:

  1. Hæld alle ingredienserne i en shaker og ryst. Ryst, indtil du har en blød, ensartet drink. Alternativt kan du hælde alle ingredienserne – undtagen isterningerne – i en blender og blende, til du får samme konsistens
  2. Hæld drinken op i et highball- eller fashionglas med is og server
  3. Drik drinken med velbehag – velbekomme!

Pina Colada – smagen af Caribien

Der er rigtig mange forskellige historier om Pina Coladaen og hvem, der opfandt den søde sommerdrink. Den første historie går helt tilbage til piratdagene i Caribien. Det siges, at Roberto Cofresí, en puertoricansk sørøver, gav sit mandskab en drink, der var lavet af kokosnød, ananas og hvid rom. Hans opskrift på drinken forsvandt dog sammen med ham, da han døde i 1825.

Siden de glade piratdage har hele tre bartendere angiveligt kæmpet om æren for at være den, der har genopfundet drinken. De fleste historier går på, at det var Ramón Marrero Pérez, der genopfandt drinken, da han arbejdede på Caribe Hotel i San Juan i 1952. Han brugte angiveligt tre hele måneder på at skabe den perfekte Pina Colada, som rummede den komplekse smag af Caribien.

En anden historie går på, at drinken blev genopfundet på en anden bar i San Juan af bartenderen Don Ramon Portas Mingat i 1963. Baren har sågar erklæret på deres væg, at det er der, cocktailen stammer fra.

Den sidste historie om Pina Coladaens oprindelse går på, at cocktailen faktisk stammer fra Europa. Her skulle den være blevet genopfundet af Ricardo Gracia, der blev født i Barcelona i 1914. Der er dog ingen, der kan berette om, hvornår Ricardo skulle have genopfundet Pina Coladaen.

Pina Coladaens historie er altså indviklet og lidt svær at gennemskue. Dog er den mest sandsynlige historie, at Pina Coladaen blev genopfundet på Caribe Hotel i San Juan i Puerto Rico. Uanset hvor, hvornår og hvordan Pina Coladaen blev opfundet, er den i dag Puerto Ricos officielle drink.

Pina Colada på flere måder

Der er rigtig mange forskellige ideer om, hvordan en ægte Pina Colada skal være. Den originale drink skal laves med kokoscreme, men rigtig mange vælger at erstatte den med kokosmælk. Nogle erstatter sågar kokoscremen med fløde. Hvis du vælger at bruge kokosmælk frem for kokoscreme, får du en anden drink, der er lettere. Dog bliver smagen af kokos ikke lige så fremtrædende, som hvis du vælger at bruge kokoscreme. Du kan lave din Pina Colada, ligesom du bedst kan lide den. Den klassiske version med kokoscreme er dog den mest anbefalelsesværdige – simpelthen fordi den netop foreviger smagen af Caribien på den helt rigtige måde.

Den friske limesaft i opskriften er en tilføjelse, der får opskriften til at vige fra originalen. Pina Colada er oprindeligt en meget sød og cremet drink, og limesaften giver et friskt modspil til det søde. Hvis du undlader limesaften i din Pina Colada, får du altså en sødere drink, der er som originalen. Hvis du i modsætning til dette ønsker at gøre din Pina Colada mere frisk, kan du tilføje lidt danskvand til drinken. Danskvand gør din Pina Colada mere frisk, og det tager toppen af den meget søde smag og tunge fornemmelse. Det er dog vigtigt, at du først tilføjer danskvand, efter du har shaket eller blendet din drink.

Lys eller mørk rom i en Pina Colada

Der er rigtig mange forskellige måder, hvorpå du kan variere din Pina Colada. Du kan gøre den sødere eller friskere. Du kan gøre den lettere eller tungere. Du kan gøre mange forskellige ting, der påvirker smagen på din longdrink.

Den oprindelige opskrift på den caribiske Pina Colada inkluderer en lys rom. Du kan dog sagtens vælge at bruge en anden romtype. Hvis du bruger en gylden-, spiced- eller mørk rom, kan du bringe en helt anden smag frem i din drink. En mørkere rom har typisk en mere kompleks og blød smag, end den lyse romtype har. Du kan derfor også med fordel forsøge at eksperimentere lidt med rommen i din Pina Colada. På den måde kan du skabe opskriften på din helt egen yndlings Pina Colada.

Hvis du ikke kan, vil eller må drikke alkohol, behøver du ikke snyde dig selv for at drikke en Pina Colada. Du kan stadig få den klassiske smag af Caribien gennem en virgin Pina Colada. Hvis du vil undgå alkohol i din drink, skal du blot undlade rommen og mixe alle de andre ingredienser, som du ville gøre det med den klassiske opskrift på drinken.

Server den klassiske Pina Colada til festen

Hvis du skal holde en fest og vil imponere din gæster, kan du passende gøre det med den klassiske Pina Colada. Hvis du kan lave den, som den skal være, vil du med garanti glæde dine gæster og deres smagsløg. Drinken er perfekt til en sommerfest eller en fest med strandtema eller lignende – den trækker nemlig rødder så langt til det sydlige Caribien, som nogen anden drink gør det.

Hvis du vil gøre det så autentisk som muligt, kan du pynte dine drinks med en ananasskive og et syltet kirsebær. En Pina Colada er måske også den eneste drink, der kan bære en cocktailparaply med stil. Den caribiske longdrink er altså den perfekte drink at servere, hvis du vil i sommerstemning. Smagen af drinken kan vel nærmest føre dig direkte til en hvid sandstrand i Puerto Rico.

Denne opskrift er lånt fra Shake-it.dk.