Gør din hud smuk gennem kosten

Huden kan være en plage i hverdagen, hvis den ikke lige helt ser ud som ønsket. Der er heldigvis mange forskellige metoder, som kan bidrage til en smuk hud. En af de ting der kan bidrage til en smuk hud, er din kost. Et til skud til kosten kan være Collagen – og især kollagenpulver fyldt med rene nordiske råvarer. Spis dig til smuk hud med collagen eller med andre råvarer.

Vitaminer og stoffer til huden

Vitaminer og forskellige stoffer er vigtige for en smuk hud, og de er med til at gøre den smuk. Vitaminer som C-vitamin, E-vitamin og D-vitamin er vigtige. C-vitamin er med til at sørge for, at huden ikke bliver rynket, og at den forbliver frisk. Også stoffer som biotin, omega-3-fedtsyrer og selen er gode for huden såvel som håret. Omega-3-fedtsyrer bekæmper betændelse og kan nedsætte urenheder og røde områder. Selen beskytter huden og sørger for, sammen med D-vitamin, at vedligeholde huden.

Råvarer som kan hjælpe

  • Mandler: De indeholder E-vitamin, som beskytter huden, og kan hjælpe med at udsætte din huds aldring. E-vitamin virker ved at beskytte hudcellernes cellemembran.
  • Gulerødder: De indeholder stoffet karotiner, som hjælper huden til at få glød. Farvestoffet fra gulerødderne bliver lagret i huden og kommer til syne ved en mere kulørrig hud.
  • Laks: Det indeholder både D-vitaminer, omega-3-fedtsyrer og selen. Disse stoffer og vitaminer hjælper til en klar og flot hud. Det modvirker betændelse i huden, på samme tid med de vedligeholder D-vitaminen huden.
  • Æg: Det indeholder Biotin som er godt for hud, hår og negle. Generelt indeholder æg en masse gode proteiner, som er rigtig godt for hele din krop. Af biotin bliver stoffet keratin dannet, som er vigtigt for huden og håret.
  • Appelsiner: Appelsiner indeholder C-vitamin, som bekæmper rynker og giver huden elasticitet.