Om eksem på hænderne

Det kan være frygteligt generende, hvis man har eksem på sine hænder. Eksamen kommer ofte til udtryk som en rødme på huden, som også typisk bliver efterfulgt af blærer og væsken, hvis det står slemt til. Derudover er det slet ikke ualmindeligt, at hænderne har tegn på tørhed, revner og ømhed.

Der kan være flere årsager til at man får håndeksem. For eksempel kan det opstå på baggrund af, at man ofte vasker hænder og bruger sæbe, men det kan også stamme fra allergier. Man ser eksemen, fordi huden bliver nedbrudt, hvorefter immunforsvaret bygger for mange nye celler.

Det kan være forfærdeligt belastende at forholde sig til både synet og følelsen at eksem på hænderne, og derfor skal man naturligvis have gjort noget ved det.

Håndeksem kan ramme alle. Altså både voksne og børn. Hvis man har eksem på hænderne som barn, er det ofte i spædbarnsalderen, hvor man har børneeksem. Voksne udvikler dog typisk deres eksem senere, igen typisk fordi de lider af allergi eller kommer i kontakt med opløsningsmidler, for meget sæbe eller tilsvarende.

Hvordan behandler man eksem på hænderne

Ofte består den medicinske behandling at hormoncremer eller medicinering, samt brugen af en fed creme der styrker hudbarrieren.

Hvis du oplever problemer med håndeksem, kan det være en god ide at søge læge. Særligt hvis du oplever at have mange gener, som forstyrrer dig, når du lever dit almindelige liv.

Lægen vil hjælpe dig med at finde årsagen til eksamen, som kan være udløst af alt fra vand og sæbe til for eksempel koldt vejr om vinteren – eller måske alle de beslægtede årsager fra kemikalier, parfume, nikkel konserveringsmidler og lignende, som kan fremprovokere eksemen.

Din læge vil hjælpe dig med at finde en passende behandling. Dertil kan du selv anvende en god creme som hjælper dig.

En god creme til eksem på hænder er Vitacreme B12, som har B12 vitamin i cremen. Cremen er klinisk testet og viser sig som rigtig god i kampen mod eksem på hænderne. Særligt fordi den B12 vitamin vi får igennem kosten, ikke bliver udnyttet hundrede procent. Derfor er det en ekstra hjælp til huden, når en creme aktivt smører og tilmed forsyner huden med dette vigtige vitamin.