Pas godt på dit syn

Synet er ikke noget, du bare sådan kan miste og så få tilbage igen. Det er derfor vigtigt at du passer godt på dit syn gennem livet, så du beholder det så længe som overhovedet muligt. Læs med her og find ud af, hvordan du kan passe godt på dit syn gennem livet.

Briller eller kontaktlinser

Hvis du har et dårligt syn, så er det altid en god idé at få foretaget en synstest og investere i enten briller eller kontaktlinser. Dit syn bliver nemlig kun dårligere med årene, og det kan faktisk føre til nogle ret ubehagelige konsekvenser for dig. Du kan for eksempel begynde at opleve vedvarende og smertefuld hovedpine, hvis du ikke får briller eller kontaktlinser. Udover at du får et rigtig godt syn og ender med at kunne se mere end du kunne uden briller, så vil du også opleve at hovedpinen og eventuelle andre ubehagelige symptomer forsvinder.

Sikkerhedsbriller

På nogle byggepladser og andre industrielle arbejdspladser er det et krav at benytte sikkerhedsbriller, så man ikke får skader på sine øjne i sit daglige virke. Når man har sikkerhedsbriller på, kan man dog ikke også have sine almindelige briller på. Men heldigvis findes der sikkerhedsbriller med styrke – og de er helt klart investeringen værd. Du kan på den måde se alting som du plejer samtidig med at dine øjne er beskyttet.

Skærmbriller

Det er ikke længere en hemmelighed at det blå lys fra skærme som vores computere, tablets og mobiltelefoner er skadelige for vores øjne. Vi udsætter således vores syn hver eneste dag, vi sikker med mobilen i hånden eller sidder foran computeren dag ind og dag ud på kontoret. Du er dog ikke tvunget til at udsætte dit syn hver dag, fordi du i dag kan få et næsten usynligt lag på dine briller, som beskytter dine øjne mod det skadelige blå lys eller du kan få skærmbriller, som du kan bruge, når du sidder på kontoret foran computeren. Der er derfor ingen grund til at udsætte dine øje for det skadelige lys.

Selvom briller eller kontaktlinser kan være en dyr investering, så kan du – hvis du er medlem af Danmark – få en ret stor del af regningen betalt af dem. Der er derfor ingen undskyldning for at acceptere sit dårlige syn, når der findes hjælp derude.