Sådan undgå du blødende tandkød under graviditet

Der findes mange ting man skal være opmærksom på, når man er gravid. Tænderne er én af de ting på den lang liste. Man skal være omhyggelig med tænderne især under graviditeten, fordi det ikke altid er muligt at blive behandlet ved tandlægen, når man er gravid.

Har du oplevet, at dit tandkød gør ondt, er opsvulmet og/eller bløder? Det kan skyldes en betændelse i dit tandkød. Når man er gravid, er chancen for at få en tandkødsbetændelse forhøjet på grund af flere faktorer:

  • Hormonelle forandringer
  • Graviditetskvalme
  • Man spiser mere surt og sødt på grund af den glubende appetit

Hvad du kan gøre for at undgå tandkødsbetændelser!

Der findes nogle tips for at undgå blødende tandkød. Det er vigtigt at være opmærksom på din daglige mundhygiejne. Hvor mange gange børster du dine tænder, og med hvilken slags tandbørste? Generelt skal tænderne børstes to gange dagligt, og med en tandbørste som ikke er for hård. En blød tandbørste masserer dit tandkød og fjerne på samme tid bakteriebelægninger. Det er helt normalt at der samles belægningerne under dagen. Det er dog vigtigt at fjerne den ved regelmæssig tandbørstning, så dine tænder og dit tandkød forbliver sundt.

Derudover findes der også tandpasta og mundskyl, som hjælper med at få dit tandkød gjort rask igen. Der samler sig også bakterier mellem dine tænder, og for at fjerne dem skal du benytte tandtråd mindst en gang om dagen. Der findes mange, som ikke bruger tandtråd på den rigtige måde. Hvis du oplever problemer med brugen af tandtråd, kan du spørge din tandlæge om at vise dig hvordan man gør det bedst. Her finder du en god tandlæge i Ringkøbing som kan svare på alle eventuelle spørgsmål rundt om den rigtige mundhygiejne, når du er gravid.  Hvis du følger vores råd, tager det normalt omkring få uger at opnå et sundt tandkød.